Delft - Wijzelf NL

Laatste nieuws

 • 03-03-2018

  Wetenschappelijk onderzoek: Vrijwilligerswerk goed voor gezondheid!

  Elk jaar worden veel leden van Wijzelf Delft geholpen door diverse hulpaanbieders. Hulpaanbieders waarvan wij geloven dat zij een verschil maken omdat ze er op allerlei manieren voor zorgen dat ook de kwetsbaarsten in onze samenleving niet buitengesloten raken. Dankzij de onvermoeibare inzet van vrijwilligers van Wijzelf Delft worden onze leden en hulpaanbieders geholpen. Mensen die tijd en moeite steken in andermans welzijn. Gelukkig krijgen ze daar ook wat voor terug; waardering natuurlijk en dankbaarheid. Maar uit onderzoek van de Harvard Medical School blijkt vrijwilligerswerk ook goed voor je gezondheid.

  De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek:
  • Vrijwilligerswerk helpt de gevolgen van stress en angst tegen te gaan. Sociale contacten die je opdoet met het werk hebben een positief effect op je psychisch welbevinden.
  • Vrijwilligerswerk verlaagt de kans op depressies.
  • Vrijwilligerswerk maakt je aantoonbaar gelukkiger. Nuttig zijn voor anderen en geven maakt mensen gelukkig en dat is meetbaar in hersenactiviteit en hormonen.
  • Vrijwilligerswerk versterkt het zelfvertrouwen en dat positieve gevoel werkt door in de manier waarop mensen naar hun leven kijken.
  • Vrijwilligerswerk helpt je zin en richting te geven aan je leven. Het stimuleert en activeert.
  • En als laatste: vrijwilligerswerk helpt je lichamelijk gezond te blijven. Vrijwilligers hebben zelfs een lager sterftecijfer. Oudere vrijwilligers bewegen meer, hebben minder kans op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en hebben betere denkvaardigheden.

  Maar misschien had je de gezondheidsvoordelen helemaal niet nodig om je, net als bijna de helft van de Nederlanders, in te zetten als vrijwilliger.

  Ben je nog wel op zoek naar leuk vrijwilligerswerk, neem dan contact met ons op, al was het maar voor je eigen gezondheid!

  Onderzoek lezen? Dan kun je dit hier vinden: https://www.health.harvard.edu/blog/volunteering-may-be-good-for-body-and-mind-201306266428.

  Lees meer
 • 03-03-2018

  Wijzelf Delft: Hart voor Vrijwilligerswerk

  ‘Ontmoeten, plezier, genieten en waardering’ stonden centraal bij het Vrijwilligersfestival van De Delftse Dagen die werden gehouden op dinsdag 13 en woensdag 14 februari 2018. Het thema van dit jaar was ''Hart voor Vrijwilligerswerk''.

  En wij van Wijzelf Delft waren er natuurlijk bij!

  Een verslag van een van de twee avonden:

  Tijdens de feestelijke inloop liepen kinderen van het circus rond op ballen en zorgde Juffrouw Josje, in de personage van Hillary Hart als gastvrouw, voor een warm ontvangst. De avond begon met een kleine maaltijd die gemaakt was én uitgeserveerd werd door leerlingen van scholencombinatie Delfland. Een bezoeker schreef na afloop: “de catering was top, met veel liefde en aandacht” en een andere bezoeker schreef dat de catering fenomenaal was. Wat een mooie woorden voor de leerlingen!

  Het tweede, meer serieuzere gedeelte van de avond bestond uit pitches en workshops, waar (toekomstige) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties elkaar konden vinden en spreken. De avond werd relaxt afgesloten met live muziek, een hapje en een drankje en een loterij. Kortom, een mooie, informele avond die voor herhaling vatbaar is.

  Ook leuk was dat er gezellig veel bezoekers waren. Wijzelf Delft kijkt alweer uit naar de Delftse Dagen 2019!

  Lees meer
 • 02-09-2017

  Wijzelf Delft in Dichterbij

  Dankzij een match tijdens de Beursvloer afgelopen voorjaar, is er een mooi artikel geplaatst in 'Dichterbij', het ledenblad van de Rabobank. Met dank aan de Rabobank!

  Lees meer
Oudere nieuwsberichten