Delft - Wijzelf NL

Laatste nieuws

 • 06-05-2018

  12e keer Beursvloer: Tevredenheid, matches, betrokkenheid!

  Tevredenheid, matches, betrokkenheid

  Volgens de organisatie van De Delftse Uitdaging die de Beursvloer 2018 organiseerde is het evenement verlopen naar volle tevredenheid van de deelnemers, maar veel belangrijker: 141 matches! Omgerekend in wat de maatschappelijke waarde daarvan is, kom je gauw uit op tienduizenden euro’s. Mooi, nog afgezien van de betrokkenheid die de Beursvloer heeft opgeleverd.

  Op deze beursvloer heeft Wijzelf Delft het voor elkaar gekregen om maar liefst 2 matches te maken. Een van de matches is met Woonbron Delft. Dankzij deze match hebben wij in april 2018 gebruik mogen maken van een vergaderruimte van Woonbron Delft voor onze Algemene Ledenvergadering. Bedankt Woonbron Delft!

  Lees meer
 • 06-05-2018

  Algemene Ledenvergadering

  Afgelopen vrijdag 20 april was de Algemene Ledenvergadering van Wijzelf Delft. Deze vond plaats in het kantoorgebouw van Woonbron Delft.

  Het bestuur dankt alle leden voor zijn of haar bijdrage bij deze ALV. We kijken uit naar een nieuwe periode.

  Lees meer
 • 03-03-2018

  Wetenschappelijk onderzoek: Vrijwilligerswerk goed voor gezondheid!

  Elk jaar worden veel leden van Wijzelf Delft geholpen door diverse hulpaanbieders. Hulpaanbieders waarvan wij geloven dat zij een verschil maken omdat ze er op allerlei manieren voor zorgen dat ook de kwetsbaarsten in onze samenleving niet buitengesloten raken. Dankzij de onvermoeibare inzet van vrijwilligers van Wijzelf Delft worden onze leden en hulpaanbieders geholpen. Mensen die tijd en moeite steken in andermans welzijn. Gelukkig krijgen ze daar ook wat voor terug; waardering natuurlijk en dankbaarheid. Maar uit onderzoek van de Harvard Medical School blijkt vrijwilligerswerk ook goed voor je gezondheid.

  De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek:
  • Vrijwilligerswerk helpt de gevolgen van stress en angst tegen te gaan. Sociale contacten die je opdoet met het werk hebben een positief effect op je psychisch welbevinden.
  • Vrijwilligerswerk verlaagt de kans op depressies.
  • Vrijwilligerswerk maakt je aantoonbaar gelukkiger. Nuttig zijn voor anderen en geven maakt mensen gelukkig en dat is meetbaar in hersenactiviteit en hormonen.
  • Vrijwilligerswerk versterkt het zelfvertrouwen en dat positieve gevoel werkt door in de manier waarop mensen naar hun leven kijken.
  • Vrijwilligerswerk helpt je zin en richting te geven aan je leven. Het stimuleert en activeert.
  • En als laatste: vrijwilligerswerk helpt je lichamelijk gezond te blijven. Vrijwilligers hebben zelfs een lager sterftecijfer. Oudere vrijwilligers bewegen meer, hebben minder kans op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en hebben betere denkvaardigheden.

  Maar misschien had je de gezondheidsvoordelen helemaal niet nodig om je, net als bijna de helft van de Nederlanders, in te zetten als vrijwilliger.

  Ben je nog wel op zoek naar leuk vrijwilligerswerk, neem dan contact met ons op, al was het maar voor je eigen gezondheid!

  Onderzoek lezen? Dan kun je dit hier vinden: https://www.health.harvard.edu/blog/volunteering-may-be-good-for-body-and-mind-201306266428.

  Lees meer
Oudere nieuwsberichten